Akçakoca hangi bölgededir?
Akçakoca, Batı Karadeniz Bölgesi’nde Düzce ilinin bir ilçesidir. Akçakoca, Karadeniz kıyısında 35 km uzunluğunda bir plaja sahiptir. Özellikle 1950’den sonra turistik bir yer olarak gelişmeye başlamıştır. Bunun nedeni Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlere 3 saat uzaklıkta olmasıdır.
Akçakocada yüzülür mü?
Akçakoca, dünyada ender bulunan siyah incili plajları, mavi bayraklı plajları, soya kayalıkları ve 35 kilometrelik sahil şeridi boyunca uzanan yemyeşil doğasıyla bölgenin parlayan yıldızı konumunda.
Akçakoca deniz suyu temiz mi?
Sağlık Bakanlığı’nın “Yüzme Suyu Takip Sistemi”ne göre, Akçakoca ilçemizdeki 12 plajımız “Sağlık, Temizlik ve Su Güvenliği” değerlendirmesinde “mükemmel” olarak derecelendirildi…
Akçakoca Plajı derin mi?
Akçakoca’nın doğası güzel ve kalabalık değil. Denizi aşırı dalgalı ve derin.
Akçakoca Denizi Karadeniz mi?
Karadeniz Bölgesi’nin batı ucunda, İç Anadolu Bölgesi’nin denize en yakın penceresi konumunda bulunan Akçakoca, İstanbul ve Ankara gibi iki metropolün ortasında, yeşilin ve mavinin buluştuğu şirin bir tatil beldesidir.
Düzce Marmara mı Karadeniz mi?
Düzce ili, Karadeniz bölgesinin kıyı kesimlerinde hüküm süren nemli ve çok sert olmayan iklimin etkisi altındadır. Yıllık ortalama sıcaklık 13,3 °C, yıllık ortalama toplam yağış 822,6 kg/m2 ve ortalama bağıl nem %75,2’dir. Düzce, doğal bitki örtüsü açısından zengin sayılan bir ildir.
Akçakoca Denizi soğuk mu?
– Tarım ve Orman Bakanlığı verilerine göre Türkiye’nin en düşük deniz suyu sıcaklığı Akçakoca’da kaydedildi. Akçakoca’yı Zonguldak takip ederken, en yüksek sıcaklık 32 derece ile Mersin’de kaydedildi.
Akçakoca plajları ücretli mi?
Değirmenağzı Plajı’na giriş ücreti yoktur. Özel aracınızla seyahat etmeyi tercih ederseniz, plaj girişindeki ücretsiz vale park hizmetinden yararlanabilirsiniz. İlçenin herhangi bir yerinden Akçakoca Belediyesi halk otobüslerine ulaşabilirsiniz.
Akçakocanın neyi meşhur?
Akçakoca Melengücceği tatlısı, Orta Asya’dan göç ederek Akçakoca’ya yerleşen ve “Manav” adını alan Türklerin geleneksel üretim yöntemiyle hala sürdürülen 700 yıllık bir tarihe sahiptir. Osmanlı Sarayı mutfağına da giren bu eşsiz lezzet, ilimizin coğrafi olarak belirlenmiş ürünlerinden biridir.
Akçakoca denize ne zaman gidilir?
Akçakoca’yı ziyaret etmek için en iyi zaman ilkbahar ve yazdır. Uzun yaz tatillerinin yanı sıra hafta sonu kaçamakları ve günübirlik geziler için de sıklıkla tercih edilir. Eşsiz plajlarıyla dikkat çeken ilçe, doğa, kültür ve deniz turizmi açısından oldukça popülerdir.
Akçakoca’da deniz suyu sıcaklığı ne kadar?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) deniz suyu sıcaklık verilerine göre Akçakoca’da deniz suyu sıcaklığı 21 derece.
Akçakoca havası temiz mi?
Akçakoca’da Şehircilik ve Çevre Bakanlığı’na ait hava kalitesi ölçüm cihazıyla bir aydır yapılan ölçümler sonucunda, Akçakoca’daki hava kalitesinin yüzde 95 olduğu açıklandı.
Akçakoca’da nerede yüzülür?
Akçakoca, dünyada ender bulunan siyah inci plajları, mavi bayraklı plajları (Ceneviz Kalesi Plajı, Çuhallı Plajı, Akevler Plajı), Soyat Kayalıkları ve 35 kilometre uzunluğundaki sahil şeridi boyunca uzanan yemyeşil doğasıyla bölgenin parlayan yıldızı konumundadır.
Akçakoca zemini sağlam mı?
Akçakoca toprağı çoğunlukla kalkerli kayaçlardan oluşmakta olup depreme dayanıklıdır. Akçakoca ve çevresi 1. derece deprem kuşağı dışındadır.
Akçakoca yüzmek yasak mı?
Akçakoca’da yüzmeye izin verilmiyor.
Akçakoca neyi ile meşhur?
Akçakoca Melengücceği tatlısı, Orta Asya’dan göç ederek Akçakoca’ya yerleşen ve “Manav” adını alan Türklerin geleneksel üretim yöntemiyle hala sürdürülen 700 yıllık bir tarihe sahiptir. Osmanlı Sarayı mutfağına da giren bu eşsiz lezzet, ilimizin coğrafi olarak belirlenmiş ürünlerinden biridir.
Akçakoca kaçıncı derece deprem bölgesi?
Jeologlara göre Akçakoca daha önce 3. derece deprem bölgesindeydi. 2000-2001 yıllarında bazı jeologlar Akçakoca’yı 2. derece deprem bölgesine yerleştirmişti. Orman alanı 2077 hektardır.
Bolu Akçakoca nereye bağlıdır?
Akçakoca, Bolu ilinin Mengen ilçesine bağlı bir köydür.
Düzce hangi bölgededir?
Batı Karadeniz Bölgesi, Karadeniz Bölgesi’nin batı kısmını, Marmara Bölgesi’nin doğusunu ve Orta Anadolu’ya geçiş bölgesinin bir kısmını içerir ve yaklaşık olarak 40 ve 42 derece kuzey enlemleri ile 30 ve 33 derece doğu boylamları arasında yer alır. Düzce’nin rakımı 150 m’dir.