İçeriğe geç

Virajın Türkçesi Nedir

Virajın Türkçe anlamı nedir?

Viraj, TDK sözlüğünde, dönüm noktası veya yolun kıvrıldığı yer anlamına geliyor.

Viraj Türkçe kökenli mi?

“Köşeye girmek” ifadesi aslında otomotiv endüstrisinden bir terimdir. Bu örnekte, “dönüş yapmak” kelimesi Fransızca “köşe” kelimesinden türetilmiştir ve “üstesinden gelmek, bir şeyi denemek, zor olsa bile başarmak” anlamına gelir.

Viraja ne demektir?

Düz bir yoldan sonra dönüş ve viraj alma anlamına gelen virajlar, çoğu sürücü için bir kabustur. Normal sürüşten daha fazla dikkat gerektiren virajlar, birçok nedenden dolayı ölümcül kazalara yol açabilir.

Viraj hangi dilde?

turn – İngilizce sözlük. Fransızca “virage” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir ve “dönmek, aracın yönünü değiştirmek” anlamına gelir. Bu kelime Fransızca vier “dönmek, dönmek” fiilinden türemiştir ve +age son eki vardır.

Orjinal Türkçe karşılığı nedir?

Türk Dil Kurumu’na göre orijinal kelimesi “orijinal, fabrikasyon ve taklit olmayan ekipman, otantik, alışılmışın dışında, şaşırtıcı” anlamına gelir. Orijinal Fransızca kelimeden Türkçe’ye çevrilmiş bir kelimedir. Ayrıca sıfat olarak da kullanılır.

Google türkçede ne demek?

“Google nedir?” diye merak ediyor olabilirsiniz. Bir zamanlar hiçbir şey ifade etmiyordu. Google aslında 1 rakamını 100 sıfır takip ettiğinde kullanılan matematiksel terim olan “googol”un yanlış yazılmış halidir.

Evin Türkçe mi?

Evin ismi Türkçe kökenli bir isimdir.

Hangi Türkçe mi?

hangi – Nisanyan Sözlüğü. Türkiye Türkçesi kankı veya χankı “hangi” sözcüğünden türemiştir. Bu sözcük, Eski Türkçe (sadece Oğuzca) kan veya χanı “ne” edatından ve Eski Türkçe +kI ekinden türemiştir.

Kelime Türkçe kökenli mi?

Kelime, Arapçada “söylenen, söz” anlamına gelen كلمة (kelime) kelimesinden türemiştir.

Viraja nasıl girilir?

Doğru viraj alırken sürüş çizgisi “önce dış – sonra iç – tekrar dış” olmalıdır. Şekilden görülebileceği gibi viraja dışarıdan, yani sağa dönüşlerde yolun sol tarafından, sola dönüşlerde ise yolun sağ tarafından yaklaşmak önemlidir.

Viraj atmak ne demek?

Drift, arka kayma açısının ön kayma açısına göre büyük olması ve sürücünün aracını viraj açısına göre ayarlaması sonucu oluşan, virajda ileri doğru hareket edip gerektiğinde direksiyonu geriye doğru hareket ettirmek suretiyle yapılan bir sürüş tekniğidir (örneğin viraj sol tarafta ise direksiyonu sağa çevirmek).

Viraj nasıl yazılır TDK?

BEND KELİMESİNİN ANLAMI Dönmek anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla virac, virash olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı bend şeklinde olmalıdır.

Nilay hangi dilde?

Anlamı ve telaffuzu güzel olduğu için kızlar arasında tercih edilen Nilay, Arapça kökenli bir isimdir. Ayın parlaklığı anlamına gelir.

Rana ne demek hangi dilde?

Rana ismi Türk kökenli bir isimdir. Arapça kökenli olup “açık” ve “açık” anlamına gelir.

Zafer hangi dilden?

Zafer (Arapça ظفر kökünden) veya aynı anlamda zafer ve galibiyet, (İngilizce: Victory, Latince Victoria kökünden.)

Promosyonun Türkçe anlamı nedir?

Reklam, şirketlerin kendilerini potansiyel müşterilere tanıtmalarına ve ürünlerini pazarlamalarına yardımcı olan etkili bir tanıtım aracıdır. Fransızca promosyon kelimesinden gelir. Türkçe karşılığı teşviktir.

Tercüme Türkçe anlamı nedir?

Çeviri kelimesi Arapça kökenli olduğu bilinen bir konuşma parçasıdır. Arapça kökenli olan çeviri kelimesi tercüme anlamında kullanılır. “Translation” kelimesi, yaygın olarak “translation” olarak bilinir ve genellikle farklı diller arasındaki çevirileri ifade eder.

Viran ismi ne anlama gelir?

TDK’ya göre “viran” kelimesi “yıkılmış, yıkılmış, bakımsız ve harap yapı ve yerler” anlamına geliyor. Hem gerçek hem de mecaz anlamda kullanılan bir kelime.

Eforun Türkçesi ne demek?

Efor kelimesinin güncel sözlük anlamı nedir? Cevap: Bir işi yapmak için gereken çaba ve güç.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir